12.12.2016

Riku Suhonen, Juho Lamberg ja Vilho Laukkarinen
P17 v. 63kg: Riku Suhonen, VaaKu, II., Sami Arrasvuori, KooVee, I. , Kalle Stark, Ylä-Tikkurilan Kipinä, III.
P17 v. 50kg: Juho Lamberg, VaaKu II., Said Tasuhanov, Helsingin Paini-Miehet, I., Kasperi Kauhanen, Prvoon Weikot, III.

Vaajakosken Kuohun painijoille kaksi mitalia ja yksi pistesija vapaapainin suomenmestaruuskilpailuista Tampereelta. Juho Lamberg ja Riku Suhonen painivat hopealle ja Vilho Laukkarinen täydensi menestystä sijoittumalla viidenneksi.

Juho Lamberg otti kaksi voittoa alkukierroksilla ja eteni finaaliin. Tasainen finaaliottelu päättyi tällä kertaa Juhon pistehäviöön 8-4 ja lopputuloksissa Juho sijoittui hienosti sarjassa 50 kg toiseksi.

Riku Suhoselta vaadittiin alkukierroksilla neljä otteluvoittoa finaalipaikkaan. Finaalipaikka oli katkolla puolifinaalissa, jota Riku oli tappiolla ottelun viimeisille sekunneille asti. Viiden viimeisen sekunnin aikana saadut pisteet käänsivät kuitenkin ottelun Rikulle ja paikka finaaliin varmistui. Finaalissa Riku joutui kuitenkin taipumaan selkeällä pistehäviöllä ja lopputuloksissa sarjassa 63 kg Riku sijoittui toiseksi.

Vilho Laukkarinen otti kolme ottelua, voittaen yhden ja häviten kaksi. Etenkin Vilhon ensimmäisen ottelun pistetappio 1-1 jäi kaihertamaan, sillä tämän ottelun voitolla Vilho olisi päässyt yrittämään etenemistä sarjansa pronssiotteluun. Kuitenkin positiivisen esityksen jälkeen Vilhon sijoittui sarjassa 63 kg viidenneksi.