Anna K: Juoksuvuosi 2021

Uusi vuosi - uusia haasteita.

 

2021 on ollut minulle ollut erittäin hyvä juoksuvuosi, vaikka se ei alkanut juuri toivotulla tavalla.

Heti vuoden alussa onnistuin kaatumaan suksilla parkkipaikalla ja ranteeni murtui. Siitä seurasi kuukauden 'liikuntakielto', mitä ei kuitenkaan koskenut juoksua. Ja kun en pystynyt tekemään mitään muuta, juoksin joka ikinen päivä. Juoksuputkesta tuli jokapäiväinen tarve ja niin kilometrejä on viime vuonna kertynyt liki 2200 km.

 

Osallistuin 14 juoksukisoihin, joista merkittävimmät oli neljä SAUL SM kisaa - yleisurheilukisat Mikkelissä, joissa juoksin sekä 5000 että10000 m,  maantiekymppi ja polkujuoksukisa. Saldona kaksi pronssimitalia  (5000 ja 10000) sekä kultamitali polkujuoksussa omassa ikäsarjassa.

 

Pidän kovasti kokeilla erilaisia juoksualustoja, nautin erilaisista pienmuotoisista mutta myös isommista kisoista, mutta sydämeni vetää aina vaan polulle. En pystynyt vastustamaan NUTS Karhunkierrosta, jossa juoksin jo kolmatta kertaa 55 km, enkä Ylläs-Pallas-Hetaa, jossa juoksin 66 km. Kaikkein suurin kokemus oli Vaarojen Extreme 65 km. Niin kuin kisaraportissani lokakuussa kirjoitin, reitti oli haastava ja juoksu raskas, mutta kokonaisuudessa erittäin palkitseva. Maagista, kaunista, ikimuistoista...Kiitos kannustusjoukoille ja aivan parhaille juoksukavereille...

 

Karhunkierroksen jylhistä maisemista, Lapin loputtomista tuntureista, Vaarojen ikivanhoista kivimuodostelmista ja mystisestä tunnelmasta en saa ikinä tarpeeksi. 

Lumoava Suomen luonto kutsuu mukaansa. Minne tänä vuonna?

Ainakin isolle Karhunkierrokselle 83 km, sekä arktiselle Kaldoavin erämaalle, jossa juostaan Kaldoavi Ultra Trail 57 km. Ja tietysti, toivon mukaan, uudelleen Kolille ja Vaarojen 65:lle. 

 

Hyvää Uutta Vuotta kaikille! 

 

T. Anna