Pajulahti Vol 1 18-20.10 2019

Harmaa lokakuinen syyspäivä johdatti kolme kuohulaisautokuntaa kohti liikuntakeskus Pajulahtea. Ajatus oman seuran viikonloppuleiristä oli kytenyt jo muutaman vuoden ajan ja nyt oli se hetki kun vesi muuttui viiniksi.

Puitteet Pajulahdessa oli todettu jo aiempien käyntien perusteella loistaviksi ja juuri sopiviksi energisille kestävyysjuoksijoille,joten tiesimme mitä odottaa. Ajankohdan ja paikan olivat todenneet hyviksi myös Suomen yleisurheilumaajoukkue, joka oli paikan päällä kokonaisuudessaan. 

Huolellisen etukäteen tehdyn suunnittelun jälkeen oli mukava marssia ovesta sisään ja homma pyörähti siitä liikkeelle. Leiriohjelmaan oli kalenteroitu tiheästi ruokailuja ettei vaan nälkä päässyt yllättämään. Liikettähän oli luvassa koko viikonlopun ajan runsaasti. Joten perjantaina luonnollisesti ensimmäisenä mentiin syömään.

Perjantaina illasta perehdyttiin teoriaosuudessa harjoitusvuoden suunnitteluun. Oma harjoitusten suunnittelu taasen odotti innokkaita kurssilaisia seuraavana päivänä. Lisäksi teoriaosuudella katsottiin vielä kuntosaliharjoitteet mitä tullaan sitten tekemään lauantaina aamupäivästä. Tämän jälkeen paineltiin pimenevään lokakuun iltaan Pajulahden pururadalle hakemaan vähän alkulämpöä ja sen jälkeen vielä halliin, jossa tehtiin koordinaatioharjoitus ja muutamia vetoja. Ennen nukkumaanmenoa raukea olo haettiin rantasaunan lämmöstä ja useampi uskaltautui raikkaaseen järvikylpyynkin.Liekki oli syttynyt, olisipa jo lauantai.

Lauantai alkoi aamulenkillä, toimien sopivasti pienenä herättelynä. Aamupalan jälkeen vähän huilailtiin ja lähdettiin sitten kuntosalille voimailemaan. Salilla käytiin rauhallisella perehdytyksellä kestävyysjuoksijan voimaharjoittelua liike liikkeeltä ja laite laitteelta läpi niin että kaikki pääsivät testaamaan. Ei kyllä kukaan halunnut kiirehtiä pois,sen verran otolliseen maaperään näytti opastus menevän ; kyllä voikin pari tuntia hujahtaa nopeasti. Siitä sitten lihakset kireinä ateriaa nassuun ja pienille päivälevoille. Kauan odotettu harjoitusvuoden suunnittelu konkretisoitui sitten jokaiselle oman kynän piirtoihin Rehtori Surkan ammatitaitoisella opastuksella.Katsotaan miten suunnitelmat konkretisoituvat kullakin talven ja kevään mittaan. Iltapäivästä jatkoimme kirmailuja sitten reippaan harjoituksen parissa upeassa Pajulahti-hallissa, missä jokaiselle oli annettu omanvauhtinen harjoitustavoite. Vauhtia piisasi ja harjoituksen tauottua ympäriltä löytyi paljon iloisia ilmeitä. Jälkipelejä riitti illan mittaan , mutta eihän liikunnallisille ihmisellä vielä tämä riitä. Kun kerran energiaa löytyy niin päivän päätteeksi pelasimme monta kiihkeää erää lentopalloa. Kova laji tuokin vaikka leikkimielellä sitä pelattiin ; )

Sunnuntaina aamusta saattoi kropassa huomata jotain tehneensä. Viikonloppuleirin fyysisen osuuden kruunasi vielä tietenkin pitkä lenkki. Alkoi olla hyvästelyjen aika. Loppulounaalla alettiin jo suunnittemaan seuraavaa kertaa. Mikäs sen parempi kiitos mukavasta yhdessäolosta.

Kiitos kaikille leirille osallistuneille, erityinen kiitos Rehtori Surkalle ammattitaitoisista luennoista, harjoituksista sekä tehtävänannoista. Uusia suunnitelmia kohti.

Muutamia kuvia leiriltä täällä.

Jukka