Uusia kuohulaisia esittelyssä

Jukka Eskelinen
20.9.2022


Tällä kertaa uusista kuohulaisista esittelyssä Pietari Sipponen.Tervetuloa Pietari Hyvää Seuraan.

 

1.                        Kuka olet ?

Nimeni on Pietari Sipponen, eli tuttavallisemmin Pietu. Olen 36-vuotias innokas perhokalastaja, jonka vapaa-aika on viimeisen parin vuoden ajan kulunut kalastuksen lisäksi yhä enemmän myös juoksuharrastuksen parissa.

2.                        Missä asut ?

Asun Jyväsjärven rannalla Äijälänrannassa, kotiovelta on muutaman kilometrin matka sekä Vaajakoskelle että Jyväskylän keskustaan.

3.                        Mikä on suhteesi juoksuun ( kuinka kauan olet harrastunut, osallistutko kilpailuihin vai lenkkeiletkö omaksi iloksi) ?

Aloitin juoksuharrastuksen kaksi vuotta sitten, kun yrityksemme osallistui Finlandia Marathonin yritysviestiin. Juoksu vei tämän jälkeen mennessään ja aloin lenkkeillä säännöllisesti. Vuoden harjoittelun jälkeen osallistuin vuonna 2021 ensimmäiseen (ja tähän mennessä ainoaan) viralliseen juoksukilpailuuni Finlandia Marathonin puolikkaalle, joka kulki tuolloin aikaan 1:29:35. Tämän vuoden puolella olen jatkanut treenejä lähinnä Garminin kellon juoksuohjelmalla sekä juoksukirjoista virikkeitä hakien. Kesän aikana kellotin omatoimijuoksuilla ajat 18:04 (5 km), 37:52 (10 km) ja rennon lujaa juostuna Finlandia Marathonin puolikkaan reitti aikaan 1:26:28. Tarkoituksena oli päivittää puolikkaan ennätys viime viikonlopun Finlandia Marathonilla uusille luvuille, mutta flunssan jälkioireet estivät harmittavasti osallistumisen.

4.                        Tähän asti paras juoksukokemus ?

Kaikki kovemmat juoksut, kun tuntee voittaneensa itsensä ja on vaikkapa juossut oman ennätyksen jollekin tietylle matkalle.

5.                        Mitä odotuksia sinulla on Vaajakosken Kuohulta ?

Seuraa harjoituksiin, virikkeitä treeneihin ja mahdollisesti kipinää kilpailuihin osallustumiseen. Olen nämä ensimmäiset pari vuotta treenannut aika yksinäisenä sutena. olisi mukavaa saada treeniseuraa, vinkkejä harjoitteluun sekä mahdollisesti rohkaisua kisoihin osallistumiseen.

6.                        Mitä tiesit aiemmin Vaajakosken Kuohusta ?

Nimi on tuttu, Kuohun treenivaatteita on vilahdellut lenkeillä ja olen aiemminkin tutkaillut kestävyysjuoksuun liittyvää toimintaa Kuohun verkkosivuilla.