Uusia kuohulaisia esittelyssä

Jukka Eskelinen
23.7.2022


Tällä kertaa uusista kuohulaisista esittelyssä Turusen Jukka. Tervetuloa Hyvää Seuraan.

1. Kuka olet ?

Niitä kuuluisia ruuhkavuosia elävä, kiivaasti keski-ikää lähestyvä kolmen lapsen isä. Kuntoilu eri muodoissaan on ollut aina enemmän ja vähemmän elämäntapa tuoden sekä fyysistä että henkistä hyvinvointia. Iän ja kilometrien karttuessa voisi sanoa, että jälkimmäistä koko ajan enemmän.

 

2. Missä asut ?

Olen kotoisin Pohjois-karjalasta ja Jyväskylän alueella olen asunut nyt 15 vuotta, josta valtaosan Laukaassa, missä asun tälläkin hetkellä.

 

3. Mikä on suhteesi juoksuun ( kuinka kauan olet harrastunut, osallistutko kilpailuihin vai lenkkeiletkö omaksi iloksi) ?

Lenkkeilyt olen ”aina”, mutta juoksua harrastamalla harrastanut reilu 10 vuotta, jolloin tuli osallistuttua ensimmäisiin tapahtumiin. Harrastan myös pyöräilyä sekä maantiellä että maastossa, hiihtoa ja kuntosalia ja selvää ykköslajia minulla ei oikeastaan koskaan ole ollut vaan kaikki tapahtuu omaksi iloksi itseään vastaan kilpaillen ja niissä rajoissa mitä työelämä ja lasten kanssa touhuaminen määrittelee. Tietysti sitten kun nimi menee kilpailulistaan niin tosissaan ollaan. Juoksutapahtumia olen kiertänyt 5km-maraton välillä. Muutama vuosi tapahtumiin osallistumisten suhteen on ollut hiljaisempaa, mutta nyt on tarkoitus aktivoitua uudelleen. Juoksutreeneissä oma juttu on mennä kovaa lyhyemmän aikaa ja viime aikoina radalla on ollut tosi kivaa mennä, joten ehkäpä alle 5km matkoja voisi käydä myös kilpailuissa kokeilemassa. Juoksu on myös siinä mielessä kiitollinen harrastus, että paljoa ei tarvitse välineisiin tai olosuhteisiin nojata, lenkille kun pääsee melkeinpä milloin vaan ja juoksukengät mahtuu työmatkalle laukkuun huomattavasti helpommin kuin pyörä…

 

4. Tähän asti paras juoksukokemus ?

Erittäin hankala nimetä yhtä yksittäistä kokemusta, koska tässä harrastuksessa sen loistavan kokemuksen voi tuoda niin huippuonnistuminen kilpailussa kuin rauhallinen metsälenkki syysilmassa. Jos on pakko valita niin kyllä se varmaankin vuosien takainen puolimaran enkka 4min/km vauhdilla on, jolloin kaikki osui kohdalleen.

 

5. Mitä odotuksia sinulla on Vaajakosken Kuohulta ?

Minähän olen kohtuu innokas oppimaan uutta (varsinkin urheiluun liittyvää), joten tekniikka ja treenivinkit on aina tervetulleita. Ja tietysti uusia tuttavuuksia, sen minkä kerkeän toiminnassa vain mukana olemaan.

 

6. Mitä tiesit aiemmin Vaajakosken Kuohusta ?

Eskelisen Jukan kanssa ollaan tunnettu kymmenkunta vuotta ja hänen kauttaan seura on tullut tutuksi. Olin Kuohun jäsen muutama vuosi sitten ja nyt kun juoksukenkiä on tullut katseltua sillä silmällä, että niillä voisi pitkästä aikaa kiertää kilpailuissa, yritän aktivoitua seuratoimintaan uudelleen oman vapaa-ajan puitteissa.