Lauantain kisat käynnistyvät! Kisaennakko sarjottain ja linkit livelähetykseen

25.1.2020

Tästä se lähtee! Finaalipäivästä tekee mielenkiintoisen erityisesti se, että suomenmestaruuksien lisäksi ratkaistaan iso nippu arvokisaedustustehtäviä.

Toinen kisapäivä Jyväskylän SM paineissa Vaajakoskella painitaan tänään lauantaina. Alkukierrokset ja semifinaalit alkavat 12.00 ja finaalit 16.00. Merkittävää ja mielenkiintoa ylläpitävä lisämauste kisoissa on semifinaalivaihe, jossa lohkojen kakkoseksi jääneet kohtaavat toisen lohkon ykköset. Semifinaalit painitaan kaikissa sarjoissa kahta raskainta sarjaa lukuun ottamatta.

60 kg sarjassa oletetaan finaalia lohkovoittoon todennäköisesti painivien Juuso Latvalan ja Mattias Poutasen välillä, mutta semifinaalimatseihin vastusta tuovat nuoret haastajat ja mikään ei ole niin arvaamatonta kuin painikilpailut.

67 kilon sarjassa perjantain jälkeen suosikiksi voidaan nimetä Elmer Mattila, mutta ensimmäisissä miesten kisoissa painiva -02 syntynyt Kasperi Kauhasella on asiaan varmasti oma näkemys.

72 kilon sarjassa A-lohkon kärjessä on Mikko Peltokangas, mutta A-lohkon kakkospaikasta taistellaan ottelussa Tomi Eronen ja Vaajakosken Kuohun Iiro Piipon välillä. B-lohkossa Akseli Yli-Hannuksela voitti Joni Kompan, mutta semifinaalijärjestelmän johdosta finaalipaikat ovat vielä ratkaisematta tässäkin sarjassa.

77 kilon lohko on ehkä kisojen kimurantein, sillä A-lohkon painijoilla kaikilla on vielä mahdollisuudet lohkoykköseksi. A-lohkossa Purolaisen veljesten keskinäistä kähinää säestää tasavahvasti Harjun Woima Jyväskylän Jonni Sarkkinen. B-lohko lienee selvempi, kun Tero Halmesmäki voitti Matias Lipastin. Mutta edelleen, semifinaalit voivat muuttaa kaiken, kaikki riippuu päivän painikunnosta. Kenellä kahden päivän kisapainossa pysyminen on sujunut parhaiten.

82 kilon sarjassa ennakkosuosikiksi voidaan nostaa perjantain esitysten perusteella Jarno Ålander, joka voitti tammikuun puolivälissä kansainvälisessä Herman Kare-turnauksessa B-lohkon todennäköisen voittajan Otto Ketosen. SM-finaali on kuitenkin aina SM-finaali, joten mitaleja ei ole vielä jaettu.

87 kilon sarjassa suosikki on A-lohkon voiton jo perjantaina varmistanut Toni Metsomäki, B-lohkon kärkisijoista ja paikasta finaaliin taistelevat vahvimmin Vili Ropponen ja Juho Pahikainen.

97 kilon sarjassa painitaan suoraan finaali, jossa vastakkain Antti Haanpää ja Mika Kuronen

130 kilon sarjassa nähdään yllätys, kun alun perin 97-kilon sarjaan ilmoittautunut Arvi Savolainen osallistuukin raskaimpaan sarjaan. Vastuksen finaaliin tarjoaa Konsta Mäenpää.

Kilpailuista tekee mielenkiintoisen erityisesti se, että finaalit ratkaisevat ison nipun arvokisaedustustehtäviä. Keväällä painitaan sekä euroopanmestaruuskisat sekä kaksi olympiakarsintaturnausta. Onnea painijoille paikkojen tavoitteluun! Yleisöltä odotamme luonnollisesti raikuvaa kannustusta läpi kisapäivän.

Livelähetys netissä:

Matto 1: https://youtu.be/YuCiy2P7m3Y
Matto 2: https://youtu.be/xtKCysx0JQg