Rikulle hopeaa PM-kisoista, Miska edustamaan Latviaan

30.5.2017

Riku paini hopealle Tanskassa järjestetyissä Pohjoismaiden mestaruuskisoissa 28.5.2017

Lähes samaan aikaan, kun pikkuveli Riku Suhonen paini viikonloppuna 27.-28.5. Tanskassa Pohjoismaiden mestaruushopeaa, isoveli Miska sai varmistuksen, että on mukana Suomen joukkeessa miesten 65 kg sarjassa vapaapainissa PM-kilpailuissa Liettuan Panevezysissä la 10.6. Jäämme odottamaan Miskan edesottamuksia, mutta tässä raportti Tanskan hopeanhohtoisista kisoista, jossa mukana olivat myös Iiro Piippo ja HWJ:n Jonni Sarkkinen.

Riku Suhoselle hopeaa painin pohjoismaiden mestaruuskilpailuista

Vaajakosken Kuohun Riku Suhonen otteli hienosti hopealle Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa vapaapainin alle 18-vuotiaiden 63 kg sarjassa. Kisat käytiin 27. - 28.5. Tanskan Koldingissa. Kisan ainoa tappio tuli heti ensimmäisellä kierroksella tiukan taistelun jälkeen pistein 4-1, sarjan voittaneelle liettualaiselle Vadim Babuskinille. Sitten tahti muuttui: toisella kierroksella Riku nappasi ylivoimaisen pistevoiton liettualaisesta Arnas Valatinosista kolmannella kierroksella Rikun syöttämää tappion karvasta kalkkia nieli norjalainen Tobias Simonsen, joka taipui Rikun käsittelyssä pistein 4-3. Viimeiselle kierroksella vastaan asettui ruotsalainen Walter Vale, jonka Riku kaatoi loppuhetken pisteillä 4-3. Onnistuneen päivän päätteeksi vasta 15-vuotiaalle Rikulle ripustettiin kaulaan ansaittu hopeinen mitali.

Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa oteltiin alle 18-vuotiaiden kadettien osalta niin kreikkalais-roomalaisessa kuin vapaapainissa. Alle 20-vuotiaiden junioreiden osalta kilpailuissa keskityttiin kreikkalais-roomalaiseen painityyliin. Keski-Suomesta kisakoneeseen paikkansa oli ansainnut 3 painijaa: Riku Suhonen (Vaajakosken Kuohu) kadettien kreikkalais-roomalainen sekä vapaapaini sarjassa 63 kg, Jonni Sarkkinen (Harjun Woima Jyväskylä) kadettien kreikkalais-roomalainen painin sarjassa 63 kg sekä Iiro Piippo (Vaajakosken Kuohu) junioreiden kreikkalais-roomalainen painin sarjassa 74 kg.

Krekossa Keski-Suomeen sijat 6.,8 ja 12.

Kreikkalais-roomalaisessa painissa keskisuomalaisten otteet eivät olleet aivan yhtä mitalinhohtoiset, vaikka mukaan mahtui myös hienoja suorituksia. Alle 20-vuotiaiden 74 kg sarjassa paininut Vaajakosken Kuohun
Iiro Piippo ylsi kuudenneksi. Hän voitti avauskierroksella Norjan David Zaypaevin ylivoimaisella pistevoitolla 10-2, mutta Norjan Sebastian Aakille ja Suomen toiselle edustajalle Artjom Shapovaloville Iiro kärsi selätystappiot.

Myös kreikkalais-roomalaisessa painissa alle 18-vuotiaiden 63 kg sarjassa paininut Riku sijoittui kovatasoisen sarjan kahdeksanneksi. Ensimmäisessä ottelussa Riku otti selkävoiton Tanskan Oliver Jensenistä. Toisessa matsissa karvas tappio tuli Norjan Eirik Hulaasille tiukimmalla mahdollisella tavalla tasapistein 5-5 ja kolmannessa matsissa niin ikään norjalaiselle Tobias K.Simonsenille niukassti pistein 2-1.

Niin ikään vasta 15-vuotias Harjun Woima Jyväskylän Jonni Sarkkinen joutui samassa sarjassa tällä kertaa  yllätetyksi kahdesti. Ensin voiton korjasi ruotsalainen Samuel Nyberg ja seuraavassa ottelussa Suomen Jimi Ahola. Jonnin sijoitus oli lopulta 12.