Painin Suomi Cup rantautuu Vaajakoskelle 18.3.2017

16.3.2017

Painin Suomi Cup rantautuu Jyväskylään 18.3. Vaajakosken liikuntahallille (Urheilutie 36). Vaajakosken Kuohun isännöimiin Keski-Suomen Osuuspankki -paineihin saapuu 230 eri-ikäistä painijaa kattavasti ympäri Suomen.

Sarjoja kilpailuissa on miesten Suomi Cupin lisäksi aloittelijoille, tytöille ja pojille. Ensimmäiset matsit alkavat aamupäivällä klo 11.30 ja miesten Suomi Cup arviolta klo 16 alkaen. Katsomoon on vapaa pääsy ja suoraa kisalähetystä voi seurata myös netissä Vaajakosken Kuohun Youtube-kanavalla osoitteessa: https://www.youtube.com/watch?v=3VA78qIeY5Q

Vaajakosken Kuohusta mukaan on ilmoittautunut 17 painijaa. Painijoita löytyy kaikista ikäryhmistä, lisäksi osa nuorista urakoi sekä alle 18-vuotiaiden että miesten sarjoissa.  Keskisuomalaisista seuroista mukana ovat lisäksi ainakin Harjun Woima Jyväskylä, Suolahden Urho, Mäntän Valo ja Muuramen Yritys.

Keski-Suomen Osuuspankki –painit on vuoden kolmas kaikkiaan kymmenestä Suomi Cup osakilpailuista. Vuoden lopussa eniten Cup-pisteitä keränneet painijat ja seurat palkitaan rahapalkinnoilla. Viime vuonna palkintopotti oli 10 000 euroa.  Rahan takia kukaan ei kisoihin osallistu, mutta Suomi Cupin osakilpailuja voi pitää melko varmana takuuna hyvätempoisista kisamatseista. Varsinkin kansainvälisiä edustuspaikkoja kärkkyvä nuoret painijat osallistuvat osakilpailuihin ahkerasti, niin myös Jyväskylässä.

Hyvin järjestetyt kisat ja Jyväskylän keskeinen sijainti takaavat Vaajakosken paineihin vuodesta toiseen hyvän osallistujakaartin ympäri Suomea. Kilpailujen ennakkoilmoittautuminen päättyi tiistaina ja ilmoittautuneet löytyvät netistä osoitteesta: http://usupaweb.azurewebsites.net/ilmo/kilpailu/10/ilmoittautuneet   

Aloittelijoiden ja nuorten sarjoissa tunnelma kohoaa jo ennen miesten matseja

Ennen Suomi Cup -otteluja Vaajakoskella painitaan aloittelijoiden, tyttöjen ja poikien sarjat, joissa riittää intoa ja tunnetta heti klo 11.30 alkaen. Pienimmät aloittelijat painivat alle 23 kilon sarjassa, jossa paikallisväriä edustavat Vaajakosken Kuohun Aleksi Keränen ja Harjun Woima Jyväskylän Roe Rajaniemi. Aloittelijoiden ja tyttöjen
sarjoissa on tasaisesti keskisuomalaista edustusta lähes joka painoluokassa.  13-vuotiaissa mielenkiintoinen sarja on 35 kg, jossa 12 osanottajasta Vaajakoskelta on peräti kolme poikaa: Eetu Lamberg, Casper Naukkarinen ja Jere Kärkkäinen.

Alle 18-vuotiaiden sarjoista keskisuomalaisittain mielenkiintoisimmat sarjat lienevät 54 kg, jossa painii VaaKun tuore junioreiden SM-hopeamitalisti Juho Lamberg, sekä 63 kg sarja, jossa neljä painijaa edustaa jyväskyläläisseuroja: Jere Pasanen ja Jonni Sarkkinen Harjun Woima Jyväskylää ja Nooa Parviainen sekä Riku Suhonen Vaajakosken Kuohua. Näistä kaikki kokeilevat kanttiaan myös miesten kevyimmissä sarjoissa.

Jyväskylän seudun seuroista ainoastaan miesten sarjoihin osallistuvat 66 kg sarjassa Toni Puukari HWJ ja Niko Lamberg Vaaku, 80 kg sarjassa Iiro Piippo VaaKu ja 90 kg sarjassa Petri Huttunen Muuramen Yritys. 
 
Lisätietoja: Mika Suhonen, Vaajakosken Kuohu, p. 0400 159434

Nettisivut: www.vaajakoskenkuohu.fi/tapahtumat/keski-suomen-op-painit-2017/
Facebook: www.facebook.com/vaakupaini/
Livestream YouTubessa (kisapäivänä): https://www.youtube.com/watch?v=3VA78qIeY5Q