Tervetuloa Vaajakoskelle!

Tervetuloa alle 18-vuotiaiden SM-paineihin Jyväskylän Vaajakoskelle!

Vaajakosken liikuntahallilla ratkaistaan poikien Suomen mestarit 44. kerran. Ensimmäistä kertaa poikien Suomen mestaruuksista painittiin Kuortaneella 1973. Virallista SM-kisaa edelsi pari kertaa järjestetyt Poikapainipäivät, joissa olivat mukana kaikki parhaat pojat, mutta mestaruusmitaleja ei jaettu. Edellisen kerran poikien SM-kisat painittiin Jyväskylässä vuonna 2003, kilpailupaikkana silloin oli Monitoimitalo.

Suomenmestaruus on edelleen kova juttu painissa, se on omalla tavallaan elinikäinen titteli. Kun joskus asioita ymmärtävässä seurueessa muistellaan urheilijan saavutuksia, meriitti "suomenmestari” jo kertoo että kysymyksessä ei ole kuka tahansa kylänmies. Suomenmestaruus on siis aina tavoittelemisen arvoinen ja lisäksi menestyminen tässä kisassa avaa mahdollisesti tien kansainvälisiin mestaruuskilpailuihin.

Kadettien kansainvälisissä kilpailuissa kilpailevat tänä vuonna vuosina 1999-2001 syntyneet painijat. Ikäluokan Pohjoismaiden mestaruuskisat painitaan Tallinnassa toukokuun lopussa, EM-kisat ovat Tukholmassa heinäkuussa ja MM-mitalit ratkotaan Georgian Tbilisissä syyskuussa. Näistä toivotaan menestystä mm. Elias Kuosmasen, Matias Lipastin ja Arvi Savolaisen viitoittamalla tiellä.

Kiitän Painiliitto luottamuksesta, kun se myönsi poikien klassisen painimuodon SM-kisat Jyväskylään. Järjestävät seurat Harjun Woima Jyväskylä ja Vaajakosken Kuohu haluavat olla osoitetun luottamuksen arvoisia. Teemme parhaamme, että kilpailujen järjestelyt olisivat SM-kisojen arvon mukaiset ja kisavieraat tulevat innolla Jyväskylään myös seuraavalla kerralla.

Tervetuloa!

Painiterveisin:

Pasi Sarkkinen, kilpailujen johtaja

Yhteistyökumppani
Yhteistyökumppani
Sarjaisäntä 42 kg
Sarjaisäntä 46 kg
Sarjaisäntä 50 kg
Sarjaisäntä 54 kg
Sarjaisäntä 58 kg
Sarjaisäntä 63 kg
Sarjaisäntä 69 kg
Sarjaisäntä 76 kg
Sarjaisäntä 85 kg
Sarjaisäntä 100 kg