Tiukkaa mitalitaistoa SM-kisoissa Vaajakoskella

9.4.2016

Jyväskylässä jaettiin mitaleja 10 sarjassa tasaisesti ympäri Suomen. Keski-Suomeen jäi tällä kertaa ainoastaan kaksi mitalia, Harjun Woima Jyväskylän Jonni Sarkkinen paini hopealle 50 kg sarjassa ja Muuramen Yrityksen Jaakko Moisio 100 kg sarjassa. Vaajakosken Kuohun Nooa Parviainen (54 kg) ja Riku Suohonen (58 kg) olivat omissa sarjoissaan neljänsiä. Vaajakosken Kuohu oli seurapisteissä viidentenä ja paras keskisuomalaisseura. Harjun Woima Jyväskylä seuraava 16.

Suomen parhaat alle 18-vuotiaat painijat ratkoivat kreikkalais-roomalaisen painin SM-mitalit Jyväskylän Vaajakoskella 9.4.2016. 139 ilmoittautuneesta painijasta kilpailuihin osallistui 128. Suurin sarja oli 42 kg sarja, jossa mitaleista mitteli 22 painijaa sekä 58 kg sarja, jossa oli 21 osallistujaa. Kilpailuissa painittiin kaikkiaan 223 ottelua.

Keski-Suomeen jäi tällä kertaa ainoastaan kaksi mitalia, Harjun Woima Jyväskylän Jonni Sarkkinen paini hopealle 50 kg sarjassa ja Muuramen Yrityksen Jaakko Moisio 100 kg sarjassa. Vaajakosken Kuohun Nooa Parviainen (54 kg) ja Riku Suohonen (58 kg) olivat omissa sarjoissaan neljänsiä. Vaajakosken Kuohu oli paras keskisuomalaisseura, viides, ja Harjun Woima Jyväskylä seuraava 16.

Mitaleja jaettiin ympäri Suomen. Muutaman Keski-Suomeen jääneen lisäksi rannikoseuduille Porvoosta, Helsingin kautta Turkuun, Poriin, Vaasaan ja Ouluun. Lappiin Kemin ja Rovaniemen kautta Sodankylään. Ja tietysti Pohjanmaalle sekä Itä-Suomeen.

Menestys ja järjestelyt kiitettävän rajalla

Vaajakosken Kuohun vastuuvalmentaja Teemu Mykkänen kommentoi poikien edesottamuksia.

- Odotetun kovat kilpailut, keskisuomalaisten painijoiden menestys ei ollut pettymys, mutta ei aivan odotettu. Hieman ehkä jäätiin nimenomaan fysiikassa, voimaa puuttui, pohti Mykkänen.

Kilpailujen johtaja Pasi Sarkkinen piti kilpailuja onnistuneina ja järjestelyt sujuivat pieniä järjestelmäteknisiä ongelmia lukuun ottamatta hienosti.

- Painiminen nykyisellä lohkojärjestelmällä lisää otteluja, mikä on painijoiden kannalta hyvä. Toisaalta se tuo kisatapahtuman aikatauluun yllätysmomentin, kun ottelumäärää ei voi ihan tarkasti ennakoida, jos painijat painivat kovasti ristiin.

Järjestelyt ja kisapaikka saivat kehuja osallistujilta

- Ilman teknisiä ongelmia arvosana olisi kiitettävä, teknisen puolen haasteet viivästyttivät tällä kertaa kilpailuja, mutta toisaalta esimerkiksi kaikkien ottelujen nettilähetys sai kiitosta samoin finaaleihin ja kisapaikan järjestelyihin panostaminen, Sarkkinen kertoo kisapäivänä saamastaan palautteesta.

Kilpailujen avajaisten merkkihetki oli, kun Vaajakosken Kuohun ja koko keskisuomalaisen painin pitkäaikainen tukija Hannu Kylmänen palkittiin Painiliiton hopeisella reliefillä. Tämän jälkeen Vaajakosken painijoukkue kävi vielä kättelemässä Hannun painiyleisön edessä.

Kilpailujen tulokset netissä

Kilpailujen palkintojärjestys löytyy netistä osoitteesta  www.vaajakoskenkuohu.fi/paini/sm2016/tulokset. Sunnuntain aikana kisasivuille tullaan lisäämään lisää kuvia kisapäivältä.