Uusia Kuohulaisia esittelyssä

Jukka Eskelinen
4.12.2020


Tällä kertaa uusista Kuohulaisista esittelyssä Markku Marjakaarto. Tervetuloa Hyvään Seuraan Markku.

1.                        Kuka olet ?

Markku Marjakaarto, vajaa viisikymppinen ultrajuoksuun höynähtänyt perheellinen, työssäkäyvä koiranomistaja.


2.                        Missä asut ?

Leppävedellä, Tiituspohjan kylällä.


3.                        Mikä on suhteesi juoksuun ( kuinka kauan olet harrastunut, osallistutko kilpailuihin vai lenkkeiletkö omaksi iloksi) ?

Nuorempana en harrastanut kestävyysjuoksua lainkaan, (harrastin tosissani jalkapalloa ja jääkiekkoa ym. joukkuelajeja) mutta v. 2002 päätin kokeilla juosta maratonin (Helsinki City Maraton) treenaamatta sen kummemmin ja huonostihan se meni. Tämän jälkeen tuli yli 13 vuoden tauko kaikesta liikunnasta, kunnes v. 2014 lopussa totesin, että jotain pitäisi tehdä kun ylipainoa oli kertynyt aika paljon ja kunto oli luokkaa "sohvaperuna". Pikkuhiljaa ajauduin poluille juoksemaan, kunto alkoi kasvaa ja matkat pidentyä. V. 2016 juoksin ensimmäisen maratonin poluilla (Vaarojen Maraton 43k) ja 2017 ensimmäisen ultaramatkan (Pallas-Hetta 55k) Tällä hetkellä lienee 11 maaliinpäästyä ultramatkaa joiden lisäksi muutama lyhyempi matka ja muutama keskeytys. Pääasiallinen syy harrastukselleni on kuitenkin liikunnallinen elämäntapa luonnossa liikkuen, kisoihin osallistun haastaakseni itesäni, tavatakseni samanhenkisiä ihmisiä ja nähdäkseni hienoja paikkoja, ei niinkään tulosten tavoittelu ja kelloa vastaan juokseminen.


4.                        Tähän asti paras juoksukokemus ?

Tämä on helppo. V. 2019 101km kilpailu Mont Blancin maisemissa. Ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa vuorikisani ulkomailla. Tarkempi tarina kisasta täällä: 

merkkimaa.wordpress.com/2019/09/04/utmb-ccc-2019/

 

5.                        Mitä odotuksia sinulla on Vaajakosken Kuohulta ?

Josko vielä vanhoilla päivilläni opettelisin ihan juoksemaankin. :) Jonkinlaisia treenivinkkejä, yhteistreenejä tai lenkkejä, mutta ei ole tarkoitus tehdä tästä itselleni mitään vakavaa ja aikataulullisesti kurinalaista.


6.                        Mitä tiesit aiemmin Vaajakosken Kuohusta ?  

Aiemmin lähinnä voimistelupuolen osalta, kun tytär kävi aikanaan Kuohun jumpassa. Muutama Kuohulainen kaveri houkutellut joskus aiemmin mukaan. Eli ei siis kovin vahvasti ole taustatiedot hallussa.