Uusia kuohulaisia esittelyssä

Jukka Eskelinen
5.7.2019


Tällä kertaa uusista Kuohun juoksijoista esittelyssä Maarit Toivonen. Tervetuloa Maarit Hyvään Seuraan.

 

Olen Maarit Toivonen Palokasta. Kotoisin olen Jämsästä.

Juoksua olen aktiivisemmin harrastanut parin viime vuoden ajan. Sitä ennen ehdin pelata salibandya toistakymmentä vuotta kilpaurheilun merkeissä. Nykyisin viikoittainen aktiivisuuteni koostuu juoksun lisäksi ympärivuotisesta työmatkapyöräilystä ja erilaisista ryhmäliikuntatunneista.

Suhteeni juoksuun on kaksijakoinen. Pidän siitä, että lenkkeilyn voi ujuttaa helposti arkeen ja startata voi kotiovelta. Toisaalta joukkueurheilutausta kilpailuineen ja pelimatkoineen ajaa välillä osallistumaan juoksukisoihin, mikä pitää yllä harrastusintoa. Kisoissa kilpailen kuitenkin ensisijaisesti itseäni vastaan yrittäen saavuttaa tavoitteeni. Juoksukisakokemusta on jonkin verran kertynyt viimevuosien aikana 5, -10, -21 km kisoista, lisäksi 2 maratonia on taustalla.

Parhaimpana juoksusaavutuksenani pidän viimevuoden Tukholman maratonin selätystä, joka oli ensimmäinen maratonini, ja siten siis uusi kokemus. Kovasta + 30 asteen helteestä huolimatta pääsin maaliin ja vieläpä nousujohteisesti juosten.

Odotan juoksuseuralta saavan uusia vinkkejä ja neuvoja juoksemiseen, ravitsemukseen ja palautumiseen, myös juoksukokemusten jakaminen on arvokasta ja juoksuintoa ylläpitävää.

Kuohun toimintaan olen saanut viime vuosien aikana kosketusta ensisijaisesti puolisoni välityksellä, joka on aktiivisesti seuratoiminnassa mukana.