Kautta aikain ensimmäinen Kuohun Tasoittava juostu!

Markku Savioja
1.9.2018

Tänään juostiin Vaajakosken yleisurheilupyhätössä Kuohun Tasoittava 5000m. Tähän ensimmäistä kertaa järjestettyyn kisaan osallistui yhteensä 17 juoksijaa. Keli oli ratajuoksuun aikalailla optimaalinen, +18 eikä tuultakaan ollut käytännössä lainkaan. Kilpailu oli erittäin mielenkiintoinen koska lopputulokset eivät määräytyneetkään maaliintulojärjestyksessä vaan jokaiselle laskettiin ikähyvitetty loppuaika. Tämähän tarkoittaa esim. sitä että loppukiri kannattaa ottaa vaikkei edessä ketään olisikaan ohitettavana.

Nopeimmin kisan juoksi tänään Kuohun oma karpaasi Lehtosen Matti (51v) joka käytti vitoselle aikaa 17.42,5. Tällä irtosi myös miesten kilpailun voitto, ikähyvityksen jälkeen ajan ollessa huikea 15.21. Toiseksi kisassa tuli Markku Haaranen (59v), jonka aika 19.58,7 on ikähyvityksellä komea 16.12. Kolmas oli Harri Hokkanen Hippoksen Maratonkerhosta (49v). Harrin aika vitosella oli 18.24,6 jolla kova ikähyvitys tulos 16.13.

Naisten kilpailun voitti ylivoimaisesti Pirjo Hänninen (73v) jonka tulos 28.23,4 vastaa ikähyvitettynä hienoa loppuaikaa 17.16. Naisista ensimmäisenä maaliin tullut Kuohun Tiina Alhonen (37v) ajalla 19.02,0 jäi kisassa toiseksi, ikähyvitysajan ollessa 18.38. Kolmanneksi naisten kisassa juoksi Ulla Lahtinen (51v) Suunta Jyväskylästä. Ullan aika 21.59,3 ikähyvitettynä on 18.42.

Kisan tulokset löytyy tästä ja kuvia täältä.