Uusia kuohulaisia

Jukka Eskelinen
14.6.2017


Uusista kuohulaisista esittelyvuorossa on Kimmo Kauppinen. Tervetuloa Kimmo hyvään Seuraan !

 

1.                        Kuka olet ?

2.                        Missä asut ?

3.                        Mikä on suhteesi juoksuun ( kuinka kauan olet harrastunut,

                           osallistutko kilpailuihin vai lenkkeiletkö omaksi iloksi) ?

4.                        Tähän asti paras juoksukokemus ?

5.                        Mitä odotuksia sinulla on Vaajakosken Kuohulta ?

6.                        Mitä tiesit aiemmin Vaajakosken Kuohusta ?

 

1. Kimmo Kauppinen

2. Jyväskylässä, aina asunut.

3 Salibandyä sieltä ala-asteelta - kauppa kouluun asti"-09". Viimiset kaudet sm tasolla, treenit 5krt vko, 3200m cooperissa. Juoksusta olen myös pitännyt yläasteelta lähtien. Siinä viimisien kausien aikana rupes joukkueen juoksu lenkit kiinnostaa enemmän ja juoksinkin paljon myös omatoimisia lenkkejä. Sillon pyysin kaverin isoveljeltä neuvoja juoksuun, olihan hän "JKU juoksijoita". Ajatuksena juosta puolmaratoni. Salibandy valmentaja kielsi koko ajatuksen, järjetöntä lähteä tollasiin kisoihin. Juoksin silti Finland Maratonilla 2009 puol maraton 1.44h.

Sit hajos polvi ja jotenkin vaan salibandy jäi. Ja sit kun polvi aina vaan kipeenty juoksemaan lähtiessäkin niin pahasti että kävellen tultiin takas lenkiltä. Lopetin kaiken urheilun. "kaduttaa"
Inttiin asti "kesä 2010" olin urheilematta. Sielä sit kunto taas alkonousemaan ja intin lopussa juoksinkin cooperissa just 3000m että sain lomapäivän. Kunnes sama polvi alkoi petti kerran yhdellä metsä leirillä ja siihen tyssäs taas mun urheilu.
Sit mentiinkin tohon elokuu 2014 asti oikeastaan ilman säännöllistä urheilua. Kunnes paras kaveri alkoi käymään salilla ja urheilla muutenkin enemmän. Päätin että nyt lähden lenkille ja en tule luovuttamaan vaikka polvi kipeentyisikin. 
Juoksin muutamia lenkkejä ja totesin sen olevan mahtavaa. Aloin juosta säännöllisesti useamman lenkin viikossa. Edelleen muistissa oli kaverin isoveljen aikoinaan sanomat neuvot. "juokse paljon PK lenkkejä" Ja minähän juoksin talven ajan lähes kaikki lenkit olivat 135sykkeellä mentyjä lenkkejä. Polvikin jossain välissä vihotteli ja lopulta sieltä löytyi kankun paha jumi joka oireili polven kipeytymisenä. Säännöllinen rullailu ja hierojalla käynti on estänyt polvikivut. 
Tein itselleni lupauksen että syyskuussa 2015 juoksen Finland Maratonilla työkavereiden kanssa puol maratonin. Noo enhän minä malttanut odotella syksyyn vaan keväällä juoksin jo Summasaari maratonilla puolikkaan tohon 1.44h aikaan. Sit toi kymppi kesällä. Molemmat työkaverit perui puol maratonin viime hetkellä. Minä sain pähkähullun ajatuksen lähteä koko maratonille. Kilsoja sillon kertyi n 45-50km/vko. Noo taas neuvoja kaverin isoveljeltä hänkin piti vähän tyhmänä ideana lähteä maratonille noin vähillä kilsoilla. Ja noutajahan sieltä meinaskin tulla. Muistan että jo ennen 30km tuntu hirveältä jaloissa. Sisulla maaliin eka maraton aikaan 4.14h. 
Jonka jälkeen perus viikon parin levot. 

Ja sit lähdettiin puurtamaan! Kysymys kaverin isoveljelle voisiko hän tehdä ihan ohjelman millä juoksisin. Tämä sopi ja muistan sanat "näitä sit noudatetaan". Into parantaa aikoja oli niin kova että ei käynyt mielessäkään lusmuilla treeneistä. Ja tässä vaiheessa hänestä tuli valmentajani. Heti valmentajan ohjelmilla juoksemaan alettua rupesin käymään tunnin hieronnassa joka kuukausi. Ja luulen että se on pitänyt minun jalat kunnossa. Koska heti jos hieronta jää ni alkaa johonki tulla jumia. ”Suosittelen"

Vuosi tahkottiin lenkkiä  valmentajan ohjeilla ja se kannatti. Toukokuussa Jyväskylän Katujuoksussa 1.30.17 puol maraton. Ja syyskuussa 2016 taas Finland Maratonilla viivalle 3.18.30 ja melkein tunti ennätyksestä pois.

Sitten mentiin tammikuuhun 2017 jonka jälkeen juoksin useita kympin kisoja, jotka päättyi pistämiseen. Toukokuussa vasta olin saanut selän taas kuntoon ja pistämiset katosi, puolikas aikaan 1.24.37. Tuon tuloksen turvin lähden hyvin mielin tulevaan kesään.

 

4. Paras juoksukokemus on ehdottomasti 2016 Finland maraton kun paransin lähes tunnin vanhaa ennätystä.

5. Kuohulta odotan varmasti eniten yhteislenkkejä.

6. Olen pikkupoikana ollut itseasiassa Kuohussa sillon painin merkeissä. Eli seura ei ole ihan tuntematon.