Kuohun juoksijat liikkeellä laajalla rintamalla

Jukka Eskelinen
11.6.2017

Eilen oli hieno päivä. Laskujen mukaan 19 kuohulaista paineli eilen kilpailuissa lappu rinnassa, milloin viimeksi tällaisia osanottomääriä? Upeaa !

Viisitoista näistä kilpailijasta oli SAULin SM- viesteissä kotikentällä Vaajakosken urheilupyhätössä. Lämmin keli suosi lyhytmatkalaisia pitkämatkalaisia, jopa teki hyvää kevään koleissa keleissä kylmettyneille lihaksille. Kyllä lämmitti kuohulaista mustaa sydäntä kun näki niin monta seurakaveria samaan aikaan kisatantereella, sillä hetkellä tuntui että jotain on tehty oikein. Iso Kiitos kaikille !

Ja ei me pelkästään osallistuttu, toinen toistaan upeampia juoksusuorituksia ja toisten tsempaamista oli ympäri kenttää. Se jos mikä pistää vauhtia töppöseen.

Viestiurakoinnin aloitti kuohuttaret 3 x 800m tiukalla setillä. Niina aloitti, Anna A jatkoi ja Tiina toi kapulan maaliin. Taistelu tuotti upeasti pronssisen mitalin. Tämä jälkeen tulessa olivat kokeneimmat karpaasit. M60- nelikko paineli järjestyksessä Timo-Hannu-Teuvo ja Manu. Etukäteisvalmistautuminen ei mennyt herroilta ihan optimaalisesti, kaikki kuitenkin onneksemme pääsivät viivalle ja se palkittiin myös pronssisella mitalilla. Seuraavaan lähtöön kyyristyivät M30- sarjan nelikko Markku-Janne-Tommi-Antti ja M45 nelikko Tero- Pekka- Jukka-Matti. M30- sarjassa ei muita joukkueita ollut, mutta se ei varmisteluna näkynyt. Kaikilla oli taisteluvaihde päällä, olihan muiden sarjojen kilpakumppaneita edessä ja takana. Suurinosa tosin takana. Pakko mainita, että kyllä nuoret orhet Janne ja Antti menivät kovaa, herranen aika! Jos osuusaikoja olisi otettu, olisi voinut ajanotossa leuat loksahtaa auki. Näistä kavereista kuullaan vielä pitkään. M45- sarjassa oli neljä joukkuetta, mitalitaistelua riitti loppuun asti. Tiukin vääntö käytiin paikallisen Hippoksen Maratonkerhon kanssa. Hopean ratkaisi ikinuori Matti loppusuoran ratkaisevalla kirillä. Hienoa oli kuitenkin että Hipposkin oli mukana joukkueella ja sai palkinnoksi mitalin.

Tällainen oli viestien kulku. Onnistunut päivä ja niinpä kuohulaiset poistuvat stadionilta hymyillen kilpaa auringon kanssa. Ensi vuonna uudestaan kuuli monen sanovan. Viestien tulokset  ja kuvat .

Viestisankarien ja -sankarittarien lisäksi kilpakentillä olivat Hanne kympillä Helsinki Half Marathon- tapahtumassa sijoittuen hienosti sijalle 17, ajalla 51.09. Tulokset.

Ari jatkoi pitkää perinnettä Varkauden kisailulla Hurushölkässä. Yleisen sarjan varttimaraton matkalla Ari oli hienosti toinen, keskivauhdin ollen alle 4 min/km. Kovaa menee ukko edelleen. Mutta voipi olla , että enemmän kakkossijaa lämmittää perheen sisäisen järjestyksen pysyminen ennallaan.Tulokset.

Veidin Seppo oli taasen Kuopiossa Valkeislammen ympärijuoksussa. Tulokset tähän kunhan ilmestyvät.

Lisäksi Toivosen Juha edusti Kuohua Laajavuoren MTB- pyöräilykisassa. Juha painoi pisimmän eli 72 km ( huh huh), ollen M40 sarjassa sijalla 19. Tulokset.

Olipa hieno päivä, tehdään yhdessä näitä lisää !

p.s Ja lisätään tähän viikonlopun juoksuihin vielä se, että Leinosen Tommi kävi ottamassa vauhtia viesteihin perjantai-iltana Hintrekin lenkiltä Kaustisista. Tommi oli reilun vitosen matkan yhdeksäs. Tulokset.