Miesten painin SM 2020

Miesten painin SM-kisat Jyväskylässä 25.1.2020
 

Painin SM-kilpailut 2020 järjestetään Jyväskylässä lauantaina 25.1.2020. SM-mitaleista painitaan 8 miesten sarjassa. Kisapaikkana Vaajakosken liikuntahalli Urheilutie 36 C, 40800 Vaajakoski.

Jyväskylän SM-kilpailut tulevat olemaan kiinnostavin kansallinen painitapahtuma vuosiin, sillä kyse on Olympiavuodesta ja kisa olympiapaikoista käy kuumana.

Vaajakosken Kuohu allekirjoitti sopimuksen kisojen järjestämisestä Suomen Painiliiton kanssa 28.4.2019. Sopimuksen mukaan kisat tulevat olemaan TV-kisa. Lisäksi kilpailuista lähetetään live-stream myös YouTubeen.

Kansallisesti 2020 merkittävin ja kansainvälisesti kiinnostava painitapahtuma Jyväskylässä!
 

Jyväskylän SM-lauantai on tärkeä näytönpaikka taistelussa edustuspaikoista helmikuun EM-kilpailuihin sekä maaliskuussa ja huhtikuussa järjestettäviin olympiakarsintaturnauksiin. Kaiken lisäksi kilpailu edustuspaikoista on useassa olympiasarjassa ilahduttavan kovaa, mikä on näkynyt median kasvaneena kiinnostuksena lajia kohtaan. Olympialajien kiinnostus kasvaa kauttaaltaan kisojen lähestyessä ja olympiapaikkajahtia seurataan aktiivisesti niin kansallisessa kuin kansainvälisessä mediassa.

Kilpailusarjoja on kahdeksan: 60 kg*, 67 kg*, 72 kg, 77 kg*, 82 kg, 87 kg*, 97 kg* ja 130* kg, joista kuusi tähdellä merkittyä on olympiasarjoja.

Jyväskyläläisseuroista edustettuina ovat Vaajakosken Kuohu ja Harjun Woima Jyväskylä ja kaikkiaan Keski-Suomesta SM-molskille odotetaan kymmenkuntaa painijaa. Nuorille jyväskyläläispainijoille kilpailut ovat tärkeä näytönpaikka myös alle 18- ja 23-vuotiaiden arvokisaedustuksia ajatellen.

Kilpailut ovat Vaajakosken Kuohulle seuran 90-vuotisjuhlavuoden päätapahtuma.

Lisätietoja: 
Mika Suhonen, p. 0400 159 434,  mika.suho@gmail.com
Painijaoston sihteeri ja SM-organisaation puheenjohtaja