Nikolle pronssi ja Riku viides Pietarissa

31.1.2016

Niko paini pronssille Pietarissa 29.1.2016

Niko, Riku ja Harjun Woiman Jonni Sarkkinen kävivät viikonvaihteessa Pietarissa tutustumassa kansainväliseen kisameininkiin. Tuliaisina Vaajakoskelle pronssi ja viides sija ja Jonni nappasi omassa sarjassa peräti hopeaa! Ei kehnommin, kun painimassa oli useampiakin kadettien arvokisamitalisteja.

Keski-Suomen nuoret painijat saavuttivat kaksi palkintosijaa Pietarissa järjestetyssä alle 18-vuotiaiden kansainvälisessä Ninzievin muistoturnauksessa tammikuun viimeisenä viikonloppuna. Harjun Woiman Jonni Sarkkinen sijoittui toiseksi sarjassa 46 kg. Semifinaalissa kaatui Venäjän Andrei Zernovin ylivoimaisella pistevoitolla (11-2) ajassa 3.14. Tiukassa finaalissa Jonni kärsi pistein 5-6 tappion Venäjän Tagir Gadzieville. Vaajakosken Kuohun Niko Lamberg paini kolmanneksi sarjassa 63 kg. Nikon tie finaaliin katkesi 2-6 pistetappioon Venäjän Alexandr Lapinille, mutta pronssiottelussa niin ikään venäläinen Amir Chieev kaatui selvästi pistein 6-0. Kuohun Riku Suhonen paini sarjassa 58 kg viidenneksi.

Keski-Suomen painiseurat aloittivat viime kesänä yhteistyön Pietarin painin päävalmentajana toimivan Grigori Davidianin kanssa. Useita arvokisamitalisteja valmentanut Davidian vierailee kaksi kertaa vuodessa valmentamassa maakunnan painijoita Jyväskylässä sekä järjestää mahdollisuuksia osallistua kansainväliin kilpailuihin ja leireille Venäjällä. Davidianin mukaan Keski-Suomesta löytyy useita potentiaalisia nuoria urheilijoita ja seurat haluavat tukea painijoiden kehittymistä rakentamalla kansainvälisiä yhteyksiä.