Vaajakoskelle kaksi mitalia kadettien SM-paineista Kajaanista

12.12.2015

Vaajakosken Kuohun Riku Suhonen paini hopeaa ja Nooa Parviainen pronssia. Kaajanissa 12.12.2015 painituissa alle 18-vuotiaiden vapaapainin SM-kisoissa.

Kajaanissa painittiin kadetti-ikäisten (alle 18 vuotta) vapaapainin suomenmestaruuksista 12.12.2015. Vaajakosken Kuohu oli liikkeellä viiden painijan ”kokeneella” joukkueella, sillä mukana oli ainoastaan yksi SM-kisojen ensikertalainen. Tavoitteeksi kilpailuista oli asetettu kaksi mitalia ja pistesijoja.

Kilpailut käynnistyivät perjantai-iltana lääkärintarkastuksella ja punnituksella, jonka jokainen Kuohun painija läpäisi tyylikkäästi päästen tavoittelemaansa painoluokkaan. Mestaruuskilpailuiden punnitus on tunnetusti armoton, jo 100 g ylipaino johtaa painijan siirtämiseen seuraavaan painoluokkaan.

Vaajakosken Kuohulle kaksi mitalia!

Kuohun nuoret painijat jatkoivat mitalikannassa jo neljänsissä suomenmestaruuspaineissa peräkkäin. Riku Suhonen paini hienosti finaaliin, jossa haastoi vahvasti Järvenpään Voimailijoiden kolme vuotta vanhempaa Mike Mesiäistä, johtaen ottelua ensimmäisen jakson jälkeen. Toisella jaksolla Mike Mesiäinen onnistui kuitenkin tekemään voittoon tarvittavat pisteet ja palkintojenjaossa Suhosen kaulaan pujotettiin hopeinen mitali.

Vaajakosken Kuohun ehdoton onnistuja kisoissa oli ensimmäisissä suomenmestaruuspaineissa esiintynyt Nooa Parviainen, joka paini ennakkoluulottomasti sarjansa pronssiotteluun saaden vastaansa Kooveen Anssi Lampisen. Tasaisen ensimmäisen jakson jälkeen kamppailu kääntyi Nooa Parviaisen eduksi ja päättyi Parviaisen hienoon selätykseen toisen jakson lopulla. Näin kisoista Vaajakoskelaiselle pronssinen mitali.

Kilpailuihin osallistui kaikkiaan 125 painijaa 36 seurasta. Vaajakosken Kuohu sijoitus 11.